Juristens kontakt med media

Kurs 23 april 2010 med början kl 13.00

Nyheter är ett slags skvaller

Att ingenting har hänt är i allra högsta grad en nyhet. För många en riktigt bra sådan att börja dagen med eftersom det visar att världen står kvar där utanför dörren, på ungefär samma sätt som igår.

Nyheter är det som berör oss och som handlar om människor, säger Jan Strid, medieforskare vid Göteborgs universitet.

I mötet med journalisten finns det mycket att tänka på. Jan Strid lär ut hur Du skall göra för att få ut Ditt budskap på Dina villkor och skillnaden mellan en direktsändning och intervju i hur Du skall agera.

Kursföreläsare

Jan Strid Universitetslektor i medie- och kommunikationsvetenskap vid JMG

Forskningsområden: Radio, medieanvändning.

Undervisningsområden: Internkommunikation, medielagstiftning, kommunikationsvetenskap, vetenskapsteori och forskningsmetod.

Jan Strid har arbetat till och från inom Dagspresskollegiet sedan början av 1980-talet. Hans inriktning var till en början lokala läsarundersökningar men sedan mitten av 1980-talet har han varit ansvarig för analyser av de återkommande studierna av hur allmänheten i Sverige bedömer viktigheten hos dagspressens innehåll. Jan Strid analyserar sedan mitten av 1980-talet även svenskarnas radiovanor.

Jan Strid är en populär och återkommande föreläsare som på sitt engagerade sätt får alla intresserade av allt som rör media och dess roll i samhället.

FOTO: CALLE BJÖRNED